Prachtige boodschap aan alle mama’s verovert het internet

Foto: Shutterstock

Mama

Prachtige boodschap aan alle mama’s verovert het internet

Print
Vandaag lijkt iedereen wel een mening te hebben over hoe je je moederrol perfect moet vervullen en dat kan behoorlijk wat druk op de schouders van mama’s leggen. De Amerikaanse Ashle Potter schrijft in een krachtige Facebookpost dat iedere vrouw gewoon moet doen wat volgens haar het beste lijkt.

Of je nu borstvoeding of flesvoeding geeft: volgens Ashle maakt het helemaal niet uit. Dat onderstreept ze met haar motiverende tekst op Love What Matters, een Facebookgroep die focust op de positieve dingen in het leven. Want volgens haar doet elke mama het beste voor haar kroost op haar eigen manier en dat is oké. Ze vindt dan ook dat dames elkaar moeten steunen, ondanks verschillende opvattingen over het moederschap.

“Aan de moeder die borstvoeding geeft: ga je gang! Elke hoeveelheid melk - of dat nu veel of weinig is - is een prachtig geschenk voor je baby. Je bent een goede moeder. Aan de moeder die flesvoeding geeft: is de wetenschap niet geweldig? Er was ooit een tijd waarin baby’s met een mama die niet voldoende melk produceerde enorm zou afzien. Maar nu is dat geen risico meer. Jij ben een goede moeder”, staat er te lezen.

En daarna gaat de lijst aan moeders van elk type gewoon verder. “Aan mama’s die voor herbruikbare luiers kiezen: ze zijn vriendelijk voor je portemonnee. Je bent een goede moeder. Aan vrouwen die voor wegwerpluiers kiezen: ze houden veel vast en het is perfect dat je je geen zorgen wil maken over de was en eventuele lekken. Ook jij bent een goede mama.

De vrouw, die zelf twee kinderen heeft en zwanger is van haar derde, neemt het nog op voor thuis- en uitwerkende mama’s. Die zijn volgens haar heel zeker evengoede mama’s. Ook de vrouwen die niet elke dag vers koken voor hun kroost en dames die dat net wel doen prijst ze. Voor de mama’s die hun kinderen in toom kunnen houden op restaurant en zij die daar de grootste moeite mee hebben heeft ze een geruststellende boodschap: jullie zijn goede moeders. En voor de moeders die een vrouw uit de bovenstaande categorieën bekritiseren: wijs een ander niet op ‘fouten’ die je zelf maakt.

De post is heeft minder dan drie dagen tijd al bijna 30.000 likes verzameld en gaat via het internet de hele wereld rond.

NIET TE MISSEN