Vandersteen, De Staelen en Van Roy pakken eerste overwinning op EK snooker

Print

Alain Vandersteen, Jurgen Van Roy en Laurens De Staelen hebben hun eerste zege beet op het Europees kampioenschap snooker in het Cypriotische Nicosia.

Vandersteen zette de Israëliet Shay Arama met 4-1 opzij. Dankzij de overwinning kan de 44-jarige Brabander zich nog plaatsen voor de hoofdtabel. Hij moet dan nog wel zijn laatste groepswedstrijd winnen tegen de Rus Kirill Petrov.

De Staelen won met 4-0 van de Italiaan Gianni Nicolo en mag naar de eindfase als hij ook nog de Fransman Stephane Ochoiski verslaat.

Jurgen Van Roy moest woensdag twee wedstrijden afwerken. Hij verloor met 4-1 van de Maltees Jason Peplow, waarna hij met dezelfde score de maat nam van de IJslander Börkur Birgisson. Mits winst tegen de Cyprioot Demetris Nicolaou zit een plaats in de eindfase er nog in.

Jurian heudens, die zijn eerste twee wedstrijden won, verloor met 4-2 van de Schot Michael Collumb, één van de favorieten voor de eindzege. Heusdens heeft zijn ticket voor de eindfase al op zak. Als hij van de Albanees Kledio Kaçi wint, kan hij zich als tweede in zijn groep rechtstreeks voor de 1/32 finales plaatsen.

MEEST RECENT