Geert Wilders: “Volgende keer worden we nummer 1”

Print

“Het zijn niet de dertig zetels waarop ik had gehoopt. Maar ik behoor tot de winnaars”, zo heeft Geert Wilders van de rechts-populistische partij PVV gereageerd op de voorlopige verkiezingsuitslag. Zijn partij komt in de voorlopige prognose uit op negentien zetels. Dat betekent een winst van vier. Donderdagochtend reageerde hij nog via Twitter: “Volgende keer worden we nummer 1.”

Wilders verklaarde meermaals dat hij bereid is om in de nieuwe Nederlandse regering te stappen. “Ik ben beschikbaar. Ik heb dat altijd gezegd. Ik wil dat graag.” Als dat niet gaat gebeuren gaat hij “keihard oppositie” voeren en ervoor “zorgen dat die patriottische lente alsnog gaat plaatsvinden”.

Wilders liet ook optekenen dat Mark Rutte “heel enge woorden” gebruikt als hij zegt dat met de verkiezingen het verkeerde soort populisme is gestopt. “Ik begrijp niet zo goed wat hij bedoelt. Zijn er dan goede en slechte populisten?”

“Nummer 1”

Donderdagochtend verklaarde Wilders via Twitter dat hij de toekomst voor zijn partij rooskleurig inziet. Bij de volgende verkiezingen, voorzien in 2021, belooft hij dat de PVV de grootste partij van Nederland zal worden.

Wilders herhaalde dat zijn partij bij de verkiezingen de tweede grootste partij is geworden met twintig zetels, bij 95 procent van de stemmen geteld. “We waren de derde partij van Nederland”, aldus Wilders. “We zijn nu de tweede partij van Nederland. En de volgende keer worden we nummer 1.”

 

 

 

 

MEEST RECENT