© Leo De Nijn

© Leo De Nijn

© Leo De Nijn

© Leo De Nijn

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Imke Courtois leert jongeren SenseBall spelen in Nekkerhal

Voetbal is niet langer een mannensport. Steeds meer meisjes vinden vlot de weg naar de voetbalclubs en oefenen deze sport als hobby of professioneel uit. Op de tentoonstelling ‘Goal! The Footbal Experience’, die momenteel in de Nekkerhal te zien is, kwamen woensdag Imke Courtois en Michel Bruyninckx aan een dertigtal jonge dames een wel heel speciale voetbaltraining geven.

Leo De Nijn

De twee kwamen initiaties ‘SenseBall’ geven. Imke is bekend als Red Flame en voetbalanaliste, Michel Bruyninckx is een internationaal gerenommeerde voetbaltrainer die bij vele profclubs jeugdspelers begeleidde naar het hoogste niveau.

Steeds meer profclubs zoals AC Milan, FC Metz, Lille, Anderlecht, RC Genk en Juventus erkennen deze methodiek en werken inmiddels met de SenseBall.

Kleine voetbal

De SenseBall is dus eigenlijk een kleine voetbal voor trainingsdoeleinden die de jongeren helpt om hun voetbalprestaties te verbeteren en hun behendigheid in beide benen op niveau te brengen. Dit innoverende product werd gelanceerd tijdens de openingsceremonie van de wereldbeker in Brazilië. De demonstratie door 64 spelers op het gazon van São Paulo wekte de belangstelling en het enthousiasme van de grootste internationale voetbalclubs.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio