Antwerpse acteur Marc Janssen overleden

Marc Janssen (rechts). Foto: VUM

Antwerpse acteur Marc Janssen overleden

Print
Antwerpen -

Acteur Marc Janssen is overleden in Antwerpen. Hij studeerde af aan Studio Herman Teirlinck en was meer dan 30 jaar actief als theateracteur en speelde ook in tal van films en televisieseries. Janssen werd 76 jaar.

Marc Janssen studeerde in 1961 af aan de Studio Herman Teirlinck. Hij was meer dan dertig jaar verbonden aan de Koninklijke Nederlandse Schouwburg in de Bourla en was een gewaardeerd acteur bij het KNS-gezelschap.

In het toneelstuk ‘Het testament van Lenin’ van Robert Bolt uit 1980 speelde Marc Janssen de rol van Lenin. Daarvoor kreeg hij de Thaliaprijs en de De Gruyterprijs, de hoogste onderscheiding voor een acteur in Vlaanderen.

In 1983 kreeg Janssen de hoofdrol in Zaman, de eerste Vlaamse politiefilm, naast Herbert Flack. Ook in ‘Hellegat’ uit 1980 speelde hij al mee. In de televisieserie ‘Ons Geluk’ vertolkte Janssen de rol van Witten D’Hert.

Zijn leven en liefde was echter het theater en toen in 1998 het KNS-gezelschap uiteen viel, viel ook het doek voor de acteur Marc Janssen. Aan het einde van zijn carrière had hij nog enkele kleinere rollen, zoals de aalmoezenier in ‘De Zaak Alzheimer’.

De begrafenisplechtigheid vindt plaats op zaterdag 25 maart om 11.30 uur in het Crematorium in Wilrijk.

Nu in het nieuws