Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Dit artikel lezen? Meld je aan als abonnee, of start nu jouw gratis proefabonnement.

Dit artikel is exclusief voor abonnees. Lees gratis verder >

“Ik droom nog altijd van de wereldtitel”

Vicent Gloris. De Weeldenaar maakte op de Fight Night in Turnhout een meer dan geslaagde comeback. Foto: jos erkens

“Ik droom nog altijd van de wereldtitel”

Thaiboksenfight night turnhout - Vincent Gloris maakt na twee jaar afwezigheid geslaagde comeback

Fight Night van Top Action Turnhout heeft opnieuw voor topspektakel gezorgd. Het hoogtepunt van de avond was ongetwijfeld de comeback van Vincent Gloris. De Weeldenaar lag twee jaar stil door een afgescheurde biceps, maar was bij zijn wederoptreden wel meteen goed voor de zege.

Het verhaal van Gloris leest als het betere filmscenario: op zijn zestiende werd bij hem teelbalkanker vastgesteld waarna operaties en chemokuren volgden. Maar de jonge Kempenzoon vocht terug, pakte meerdere Belgische titels en bij de profs zelfs de Benelux-gordel. Tot Gloris twee jaar geleden een zware spierblessure opliep en zijn biceps deels bleek afgescheurd. Zijn bokscarrière leek dit keer definitief voorbij, maar kijk. Zaterdag op de Fight Night in Turnhout stond de Weeldenaar er toch weer opnieuw. “Het begon allemaal met een verkeerde diagnose. Zo raakte ik echt op de sukkel. Dokters hebben trouwens nooit geweten hoe dat kwam. Ze vermoedden overbelasting”, zegt Gloris, die ondertussen 27 is. “Al die tijd heb ik stilgelegen, tot ik een twee maanden geleden weer voluit mocht beginnen trainen.”

Met succes, want op de Fight Night stopte de Weeldenaar de zes jaar oudere Gentse gewezen profbokser Kenneth Van Eesvelde in de derde ronde. “Ik weet niet hoeveel keer ik al in de ring stond en toch voelde het als mijn eerste kamp. Zoveel spanning hing er in de lucht: een heel speciaal gevoel toch. Dat ik dan tegen een klepper met 150 matchen vroegtijdig kon winnen, maakt het des te mooier. Mijn comeback is dus zeker al geslaagd. Ik ben ook al diegenen die in mij zijn blijven geloven ontzettend dankbaar.”

Voor Gloris, wiens vader Rudy in Weelde nog altijd thaiboksclub Team Xtreme heeft, kan het nu niet snel genoeg gaan. “Half april vecht ik in Gent voor de Belgische titel. Uiteraard wil ik heel graag opnieuw kampioen worden. We zien wel hoe het nadien evolueert. Ik droom nog altijd van de wereldtitel en hoop dat ik ooit nog de kans krijg om daar voor te vechten.”

Zeven op zeven voor Top Action

Nog in Turnhout won Jelle Janssen (Top Action) op punten de Vlaamse titel in de C-klasse van Hicham El Harrachi (Bulldogs Antwerpen). In het voorprogramma waren er ook nog overwinningen voor Anouar Bouziane, Adam Sadaev, Alichan Khalilov, Younes Azoukkar en een draw voor Adam Murtazaliev. Dat maakt dat de organiserende club voor een zeven op zeven tekende.