© Margo Tilborghs

© Margo Tilborghs

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Vrienden brouwen eerste Harvest Moon

Pieter-Jan Testers, Dick van Hooijdonk en Bart Brits van microbrouwerij Crow Mountain Brewery hebben hun eerste bier Harvest Moon voorgesteld.

Margo Tilborghs

“Ons bierlaboratorium bevindt zich op de Kraaienberg in Essen. Vandaar dus de naam Crow Mountain Brewery”, zegt Bart. “Hier maken we onze recepten en brouwen we ons bier. We sleutelen eraan tot ze volledig op punt staan. Daarna worden ze gebrouwen in een grote brouwerij en brengen we ze uit op vat en fles.”

Vijf granen

“De Harvest Moon is ons eerste bier”, zegt Pieter-Jan. “Het is een Triple Hop Pale Ale met 6 procent alcohol. Het oogstbier is gebrouwen met vijf verschillende granen. Het bevat een bittere hop die een kruidige bitterheid geeft aan het bier. De

twee hoparoma's geven een fruitige tropische smaak. Het is een heel makkelijk drinkbaar en dorstlessend bier met een fijne nasmaak.”

Het bier zal te vinden zijn in zowat alle cafés van Essen, Kalmthout en Wuustwezel en in het zuiden van Nederland. U kunt het ook kopen bij drankenhandels Van Oevelen en Caigny. “Daarnaast zullen we het ook verkopen aan Frankrijk, Engeland en Polen. Ook China en Rusland staan op het lijstje. Onze eerste productie zal dus vrij snel uitverkocht zijn”, lachen de drie. (mati)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners