Afhaalpunten aan stadsrand om klanten files te besparen

Print

Foto boven: De Bisschoppenhoflaan in Deurne is sinds gisteren voor de helft afgesloten vanwege werkzaamheden. Meteen stond het verkeer in lange rijen aan te schuiven. Foto: Wim Hendrix

Deurne / Wommelgem / Schoten -

Kunststofverdeler Plastiek Van Wauwe uit Deurne bedient zijn klanten uit de Antwerpse noordrand voortaan met een extra afhaalpunt in Schoten. De opening daarvan vond niet toevallig gisteren plaats, de dag waarop het aantal rijstroken van de Bisschoppenhoflaan vanwege werkzaamheden gehalveerd werd. Er stonden meteen lange files. Later gaat het bedrijf ook een afhaalpunt in de zuidrand openen. Met steun van de stad Antwerpen.

Anticiperend op de vele wegwerkzaamheden deed de stad vorig jaar een oproep naar projecten die kunnen bijdragen tot een ontlasting van het verkeer. De werkgroep Slim naar Antwerpen ging op zoek naar slimme oplossingen bij werkgevers, reizigers en allerlei dienstverleners. Tien voorstellen werden geselecteerd en worden nu ook beloond met een flinke duw in de rug van de stad, als ze tenminste effectief aan uitvoering toe geraken. Naast een premie van 50.000 euro gaat het om logistieke en praktische steun bij de verwezenlijking van de mobiliteitsoplossing.

Plastiek Van Wauwe viel zelfs twee keer in de prijzen. De kmo uit Deurne die kunststof­materialen verdeelt voor bouwbedrijven en doe-het-zelvers kwam op de proppen met een even doeltreffend als eenvoudig voorstel: het openen van twee afhaalpunten voor de klanten buiten de ‘oorlogszone’ voor het verkeer.

30% van klanten

“Wij zijn een echt Deurnes bedrijf en al decennia gevestigd in de schaduw van het Bosuil­stadion”, vertelt zaakvoerder ­Armand Huylebroeck. “Als onze klanten nu door de renovatie van de Bisschoppenhoflaan, de afsluiting van de Brug van den Azijn en later ook nog eens door werkzaamheden in het kader van de Oosterweelverbinding gewoon niet meer tot bij ons geraken, komen wij naar hen toe. Voor onze klanten die vanuit het noorden van Antwerpen komen en die toch 30% van het klantenbestand uitmaken, is er nu alvast ons ­afhaalpunt in de Eethuisstraat in Schoten. We vonden onderdak in een magazijn van een ­dakwerker.”

Bovendien komt er in de zuidrand een gelijkaardig afhaalpunt. Deze week beslist Plastiek Van Wauwe waar dat precies zal komen, wellicht in Wommelgem of Kontich.

Wie voor 16u bestelt bij Plastiek Van Wauwe, vindt zijn materialen de ochtend daarop al in het afhaalpunt in Schoten. “Daar zullen ook 700 van onze 10.000 producten permanent voorradig zijn. Een experiment. Die selectie zal constant worden bijgestuurd en voortaan kunnen alle producten ook online besteld worden”, zo kondigt Huylebroeck enkele aanvullende nieuwigheden aan.

Sneller op werf

“We organiseren zelf één keer per dag het grote transport tussen ons hoofdmagazijn in Deurne en ons filiaal in Schoten. We doen dat in al vroegte, wanneer er nog niemand op de baan is. Onze klanten zijn zo sneller op de werf, waar ze tenslotte hun geld verdienen. Ook aan onze leveranciers hebben we gedacht. Die mogen voortaan al vanaf 5u leveren om de files voor te zijn. Een tijdelijke maatregel waarvoor we overleg pleegden met onze goede buren in de Oude Bosuilbaan.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio