© Jan Brys

Witte Huis van Brasschaat wordt gesloopt

De witte villa in de Guyotdreef in Brasschaat die wel een kopie lijkt van Het Witte Huis in Washington gaat onder de slopershamer. De vervallen villa staat intussen al enkele decennia leeg. Ze ligt naast de woning van de Pfaffs die intussen al een hele tijd te koop staat.

Jan Brys

Enkele maanden geleden werd een bord opgehangen met de bekendmaking dat het gebouw zal worden afgebroken. De verwaarloosde villa is eigendom van de familie Reijtenbagh. Louis Reijtenbagh is een 71-jarige Nederlandse arts die nadien zakenman werd. Hij komt uit het Nederlandse Almelo waar hij een huisartsenpraktijk had. In 1995 trok de man naar Monaco waar hij de woning kocht van Formule 1-piloot Jack Villeneuve.

Problemen met de fiscus zorgden ervoor dat Reijtenbagh nog altijd in het buitenland vertoeft. De Nederlander zou op grote schaal aan belastingontduiking hebben gedaan. Reijtenbagh zou tot in 2010 in Brasschaat hebben gewoond.

De villa in de Guyotdreef wordt in de volksmond Het Witte Huis genoemd omdat ze lijkt op The White House in Washington. Over enkele weken gaat ze tegen de vlakte. Over de toekomst van het stuk grond waarop de witte villa staat, is niets geweten.

Pfaffs

Intussen staat de naastgelegen villa van de familie Pfaff nog altijd te koop. De villa die wel door huurders bewoond wordt, staat te koop voor 795.000 euro en beslaat een oppervlakte van 3.560 vierkante meter. De prijs voor deze villa is al verschillende keren in prijs verlaagd.

© Jan Brys, Getty Images

Vastgoed

Jobs in de regio