Bekend Japans restaurant Samurai heropent in vernieuwde stijl

Print

Wen Kong in de vernieuwde Samurai. “Samen met enkele nabijgelegen zaken willen we de buurt weer op de kaart zetten.” Foto: Jan Van der Perre

Antwerpen -

Restaurant Samurai was jarenlang een begrip in de stad. Na een tussenpauze van een jaar besloot het voormalige team de zaak te heropenen met een nieuw concept. Geen showcooking deze keer, maar wel een mix van teppanyaki- en sushigerechten.

Het Japans restaurant Samurai aan de Willem Ogierplaats was de voorbije twintig jaar vooral gekend om zijn spectaculaire showcooking op grote teppanyaki-platen. Vorig jaar werd het restaurant aan de Kaaien omgevormd tot de Frans-Mexicaanse zaak ­Maya, maar dat avontuur hield slechts enkele maanden stand. Omdat enkele vroegere teamleden van Samurai het niet aankonden om het pand te zien verkommeren, besloten ze de handen in elkaar te slaan.

“Samen willen we een nieuw concept lanceren, met veel respect voor de vroegere Samurai”, zegt medezaakvoerster Wen Kong. “Mijn vader heeft de vroegere zaak mee opgestart en was er twintig jaar chef. Hij ziet de zaak nog altijd als zijn kindje en vindt het geweldig dat we er nieuw leven inblazen.”

Hoewel bezoekers nog altijd teppanyaki-gerechten kunnen bestellen, staan ze niet langer centraal. “We vullen onze menukaart aan met enkele vernieuwende sushi- en rijstbolgerechten, van sashimi en udon ramen tot donburi.”

Daarmee willen de zaakvoerders in de eerste plaats opnieuw de Antwerpenaar overtuigen. “We zijn iets goedkoper dan vroeger, maar leveren nog altijd dezelfde kwaliteit. Voor onze driegangenmenuutjes vragen we 25 euro en verder beschikken we over een ruim à la carte sushi-aanbod.” Het Japans restaurant werd de voorbije maanden volledig heringericht. Er werd een traditionele Japanse tatami-mat aangebracht en een gezellige zithoek geïnstalleerd

www.samurai-restaurant.be - Willem Ogierplaats 2, 2000 Antwerpen

Tips om te Doen!