Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Dit artikel lezen? Meld je aan als abonnee, of start nu jouw gratis proefabonnement.

Dit artikel is exclusief voor abonnees. Lees gratis verder >

Antwerp strikt wereldvedette Maartje Paumen: “Ik wil het Belgische vrouwenhockey een boost geven”

Hockeyereklasse (v)

Brasschaat -

Toptransfer voor de hockeyvrouwen van Antwerp: niemand minder dan de Nederlandse wereldvedette Maartje Paumen komt de ploeg van coach Sofie Gierts versterken. Paumen werd in het verleden tweevoudig olympisch kampioene met Oranje en kan van goudwaarde zijn op de strafcorners. Paumen zal bij Antwerp ook trainingen geven.

235 interlands met Oranje, dertien seizoenen bij Den Bosch, wereldtitels, olympische titels, trofeeën voor Wereldspeelster van het Jaar. Het cv van Paumen mag er zijn. Hoe komt zo iemand in godsnaam bij Antwerp terecht? “Ik ben zeer blij dat ik deze kans krijg, zo dicht bij huis”, zegt de verdedigster. “Ik wil het Belgische vrouwenhockey nog een extra boost geven. Het is voor mij wel zeer moeilijk om Den Bosch te verlaten, intussen was het toch mijn tweede thuis geworden. Maar drie jaar geleden was ik op Antwerp om er een clinic te geven. Toen waren er al gesprekken en merkte ik dat de club sterk in mij geïnteresseerd was. Bovendien ken ik Sofie Gierts goed. Na de winterstop heb ik dan de knoop doorgehakt.”

De Nederlandse had de voorbije maanden enkele kleine blessures en weet dat de trainingsintensiteit bij Antwerp iets lager zal liggen. “Maar ik ga ook zelf training geven”, zegt Paumen. “Ik moet toegeven dat ik ook getwijfeld heb na een aanbod uit Spanje. Maar omdat ik later een maatschappelijke carrière in Nederland wil uitbouwen, was Antwerp een veel betere optie.”