© robie depuydt

Kidnappers van broertje Antwerpse drugsbaron in cel

Het Antwerpse gerecht en de federale politie hebben een doorbraak geforceerd in het onderzoek naar de ontvoering van Younes ‘El Magico’ (23), de broer van de Antwerpse cocaïnemagnaat Othman E.B. Vier zware gangsters uit Parijs zitten in de cel.

Joris VAN DER AA, Sam REYNTJENS

De vier verdachten die de voorbije dagen werden gearresteerd, komen uit het milieu van het zware banditisme in Parijs. Het gaat om de Malinees Mohamed K., de Senegalees S. en de Marokkanen Hacene S. en Rachid B. Die vier werden de voorbije weken opgepakt in Nederland.

“Drie van hen heeft Nederland inmiddels overgeleverd aan het parket in Antwerpen”, zegt parketwoordvoerster Sylvia Van Baden. Een vierde moet volgens onze bronnen nog worden overgebracht.

Ontsnapt aan bewakers

De Parijzenaars worden ervan verdacht Younes E.B., bijgenaamd El Magico, in Antwerpen te hebben gekidnapt toen hij midden november 2016 buiten wandelde uit de Basic Fit aan de Slachthuislaan in Antwerpen.

“Onze cliënten ontkennen iedere betrokkenheid bij de feiten”, klinkt het bij de advocaten Jorgen Van Laer en Koen Vaneecke. Dat hun cliënten zware jongens zijn, staat wel vast. Bij de huiszoeking in het Brusselse schuiladres troffen de speurders een kalasjnikov aan.

Bloedige gangsteroorlog

De vier kidnappers die nu in de cel zitten, zouden hebben gewerkt in opdracht van de Nederlands-Marokkaanse maffiabaas Houssine Ait Soussan (37), een van de hoofdrolspelers in de bloedige gangsteroorlog die sinds 2012 woedt in het Nederlandse en Antwerpse drugsmilieu en die al meer twintig doden heeft geëist.

Met de ontvoering van El Magico zou ‘Hoes’, zoals Houssine vaak wordt genoemd, zijn Antwerpse rivaal hebben willen treffen. Die zou hem samen met zijn Nederlandse compagnons buitenspel hebben gezet in de cocaïnehandel via Antwerpen.

Houssine Ait Soussan is nog op vrije voeten. Hij vluchtte enkele jaren geleden naar Marokko, waar hij zich veilig waant voor de politiediensten en voor zijn rivalen die hem uit de weg willen ruimen.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio