Model dat ‘te dik’ werd genoemd laat zich zien zoals ze is

Foto: Instagram / Nike

Fit & Gezond

Model dat ‘te dik’ werd genoemd laat zich zien zoals ze is

Print
De Britse Charli Howard, die momenteel in New York woont, werd twee jaar geleden ontslagen door een Londens modellenbureau. Volgens het agentschap was ze ‘uit vorm’, zo schreef toen in een Facebookpost. Vandaag is de 26-jarige nog steeds model en gaat het haar voor de wind: ze schittert zoals ze is in grote campagnes.

We keren even terug naar 2015: Charli, toen 1 meter 73 en maatje 34, werd aan de kant geschoven door haar modellenbureau in Londen. De reden? Ze vonden haar ‘te dik’ en ‘uit vorm’. Ze uitte haar frustraties via Facebook en haar post ging de hele wereld rond. “Ik weiger om me nog elke dag te schamen omdat ik niet aan jullie belachelijke, onhaalbare standaarden kan voldoen terwijl jullie een hele dag aan je bureau zitten, koekjes eten en mijn vriendinnen en mij afmaken om hoe we eruitzien. Maar hoe meer jullie ons dwingen om af te vallen, hoe meer ontwerpers kleren moeten maken op maat van die magere lichamen en hoe meer jonge meisjes ziek gemaakt worden. Daar wil ik niet meer voor staan”, schreef ze toen.


Intussen zijn we twee jaar verder, heeft Charli een gezond lichaam en verhuisde de ze naar New York, waar ze aan de slag is als model. Meer nog: de brunette maakt een verschil in de vaak harde modewereld. Zij en collega-model Clémentine Desseaux startten het All Woman Project op, een platform voor vrouwen met verschillende maten, vormen en etnische achtergronden. De dames gingen in zee met sportmerk Nike en tonen hun echte lichaam in de nieuwste campagne voor sportieve outfits. “Je ziet mijn vetrolletjes en cellulitis. Je ziet wie ik echt ben”, aldus Charli aan The Daily Mail. “Je hoeft er niet uit te zien als een atleet om te sporten en lichaamsbeweging draait niet alleen rond gewicht verliezen. Je wordt er mentaal beter van.”
 

De samenwerking met het wereldberoemde merk staat mooi op haar cv, maar is niet de enige die de vrouw eraan mocht toevoegen. Ook het Spaanse label Desigual werkt met haar samen. Op reclamebeelden poseert ze zelfzeker in badpakken, shortjes en bikini’s zonder Photoshop in het spel. “De beelden zijn niet bewerkt”, klinkt het trots.

NIET TE MISSEN