© Dirk Kerstens

Antwerpse brandweer wordt 200 jaar: De Wever klautert op ladderwagen

De Antwerpse brandweer viert dit jaar haar 200ste verjaardag, dinsdagmiddag werd het feestjaar van gang getrapt door Bart De Wever (N-VA). De burgemeester klauterde voor de gelegenheid op een ladderwagen om een paneel te onthullen.

sare

Doorheen het jaar plant de Brandweer Zone Antwerpen tal van activiteiten. Zo zal er onder meer een brandweerwandeling of –fietstocht door de stad georganiseerd worden. “Met aandacht voor oude kazernes of plekken waar grote branden gewoed hebben”, zegt brandweerwoordvoerster Jasmien O.

In oktober wil de Brandweer Zone Antwerpen ook een opendeurdag organiseren in de kazerne op de Noorderlaan op de Luchtbal. “De Brandweer Zone Antwerpen is het grootste en het beste professionele korps van het land”, stak De Wever zijn pompiers een pluim op de hoed. “De inwoners van Antwerpen mogen er trots op zijn.”

Doorheen het jaar zullen ook de buren van de verschillende kazernes uitgenodigd worden om eens een kijkje te komen nemen. “In samenwerking met GATE 15 (een ondersteuningsorganisatie voor studenten, red.) zal het in mei en juni ook mogelijk zijn voor studenten om in onze kazerne op de Noorderlaan te komen studeren”, zegt O.

Meer info via www.200jaarbrandweerinantwerpen.be

© Dirk Kerstens

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio