Stervende vrouw schrijft emotioneel datingprofiel voor haar man

Foto: Twitter/ Amy Krouse Rosenthal

Seks & Relaties

Stervende vrouw schrijft emotioneel datingprofiel voor haar man

Print
De Amerikaanse auteur Amy Krouse Rosenthal heeft met nog slechts enkele dagen te leven een prachtig eerbetoon aan haar man geschreven in de Amerikaanse krant The New York Times. In haar emotionele brief prijst ze haar geliefde echtgenoot de hemel in en spreekt ze zijn toekomstige partner rechtstreeks aan.

Amy Krouse Rosenthal kreeg in 2015 na een standaardonderzoek in het ziekenhuis te horen dat ze aan een levensbedreigende vorm van eierstokkanker leed. De Amerikaanse auteur van kinderboeken en romans schreef in de aanloop van haar naderende einde een emotionele brief in de krant The New York Times, waarin ze haar geliefde echtgenoot de hemel inprijst. In de brief You May Want to Marry My Husband bespreekt ze eerst hoe haar ziekte hun toekomstplannen overhoop heeft gegooid. Wat daarna volgt, lijkt op een datingprofiel dat alle vrouwenharten ongetwijfeld harder doet slaan.

"Hij is een man waarop je gemakkelijk verliefd wordt," vertelt ze. "Bij mij duurde het welgeteld één dag." Het koppel leerde elkaar kennen dankzij een gezamelijke vriend die hen kon overtuigen om samen op date te gaan. Na hun allereerste etentje was Amy overtuigd dat dit de man was met wie ze zou trouwen en dat geschiedde. Daarna gaat Amy over op een aantal feiten over haar man, gebaseerd op een leven samen in één huis gedurende 9490 dagen.

"Dit is de man", vervolgt ze, "die me elke zondagochtend verrast met een eigenaardig lachend gezicht op mijn bord, gemaakt uit voedingswaren en keukenattributen. Toen ik zwanger werd, daagde hij tijdens de allereerste echo op met een boeket bloemen. Hij is een fantastische vader. Dat kan iedereen je bevestigen. Als onze negentienjarige dochter naar een concert gaat, doet ze dat het liefst met haar vader. Hij kan bovendien perfect een pannenkoek in de lucht gooien en opvangen. En ... heb ik al gezegd dat hij waanzinnig knap is?"

Ze beëindigt de brief met de hoop dat de juiste persoon haar brief leest en haar weg naar Jason vindt, zodat er een nieuw liefdesverhaal kan beginnen. De brief werd massaal gedeeld via Twitter door lezers die diep geroerd zijn door dit verhaal. "Ok, nu is de rest van de dag compleet verpest", schrijft één lezer. Een andere zegt: "Eén van de beste auteurs die ik ooit gelezen heb. Een sterke stem. En nu, tranen."

NIET TE MISSEN