Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Dit artikel lezen? Meld je aan als abonnee, of start nu jouw gratis proefabonnement.

Dit artikel is exclusief voor abonnees. Lees gratis verder >

Doelman Wim Kustermans is blij met contractverlenging:  “Ik kan nergens beter zijn dan in Dessel”

Wim Kustermans. Foto: smb

Doelman Wim Kustermans is blij met contractverlenging: “Ik kan nergens beter zijn dan in Dessel”

voetbal1ste amateurklasse Dessel - Koksijde zaterdag 19.30u

Dessel -

Met Koksijde ontvangt Dessel zaterdag een op papier haalbare kaart, maar de Desselse doelman Wim Kustermans predikt toch voorzichtigheid.

“We herinneren ons allemaal de heenwedstrijd”, zegt het Desselse sluitstuk. “We gingen met 2-0 onderuit en dus hebben we iets recht te zetten tegen de kustjongens. Die nederlaag kwam er in een periode waarin we in een dipje zaten. Er waren nogal wat geblesseerden en geschorsten die dag en het draaide toen ook niet al te best voor ons. Gelukkig duurde dat dipje niet al te lang en zijn we onze topnotering in het klassement nooit kwijtgespeeld.”

“Voor velen is het misschien verrassend dat Dessel op de tweede plaats prijkt, maar voor mij is het dat allerminst. We hadden voor het seizoen de stille ambitie om de eindronde te halen en we vertoeven al een heel seizoen lang in die top vier. Dat moeten we nog een aantal weken volhouden. Dan mogen we die eindronde spelen. Het zou een bekroning van een prachtseizoen zijn”, zegt Kustermans, die met Dessel eerst dus wel voorbij Koksijde moet geraken. De West-Vlamingen vroegen geen licentie aan voor volgend seizoen en verdwijnen zeker uit de hoogste amateurklasse.

“Ik denk niet dat dat gaat meespelen. Koksijde is om extrasportieve redenen dan al zeker van de degradatie, eenmaal op het veld zal elke bezoeker tot het uiterste gaan om punten te sprokkelen. Zo zijn voetballers nu eenmaal. Eens ze het gras ruiken, gaan ze er vol voor, ook als er eigenlijk op sportief vlak niets meer te winnen valt”, aldus Kustermans, die recent zijn contract met twee jaar verlengde. Ondertussen volgden trainer Witters en verdediger Vosters zijn voorbeeld.

“Ik ben nu drie jaar bij Dessel en heb het hier uitstekend naar mijn zin. In Dessel gaan ambitie en gemoedelijkheid hand in hand. Waar zou ik dan beter kunnen zijn”, besluit Kustermans.