© Photo News

Man die partnergeweld pleegde houdt inspecteur in wurggreep en verwondt twee andere agenten

Voor de correctionele rechtbank van Mechelen is donderdag een man verschenen die drie agenten, die werden opgeroepen nadat hij zijn ex-partner agressief had behandeld, heeft aangevallen. Tegen de man werd 18 maanden cel en een boete van 600 euro gevorderd.

De politie werd verwittigd door de moeder van de ex-partner van de man, nadat zij een onrustwekkend sms-berichtje van haar dochter ontving met de boodschap “bel de politie”. Ter plaatse aangekomen konden de agenten vaststellen dat de man zeer geagiteerd was en zijn toenmalige vriendin aan het huilen was. De man sloeg de voordeur dicht en nadien kwam de dame zeggen “dat het allemaal zo erg niet was”.

Wurggreep

Toen de man opnieuw de deur wilde dichtslaan, kon de politie dit verhinderen door hem vast te grijpen. Daarop ontstond tumult en hield de man een hoofdinspecteur van de zone Mechelen-Willebroek ruim vijf seconden in een wurggreep. De agent was hierdoor acht dagen werkonbekwaam. De twee andere aanwezige agenten konden hem amper de baas, maar uiteindelijk kalmeerde hij en ging mee naar het commissariaat. Daar sloegen zijn stoppen opnieuw door. De twee andere agenten waren respectievelijk twee en drie dagen werkonbekwaam.

De man meent zelf slachtoffer geweest te zijn van agressieve agenten en beweert zich enkel verdedigd te hebben om een reeds bestaande nekblessure niet erger te maken. Volgens zijn advocaat Cédric Monheim was de relatie met zijn partner op het moment van de feiten reeds voorbij, maar leefden ze nog samen omwille van de huishuur en waren er daardoor vaak spanningen. Inmiddels wonen ze apart, mede door het contactverbod dat werd opgelegd tijdens de voorlopige invrijheidstelling.

De man vraagt een autonome probatiestraf of een straf met uitstel. Vonnis op 30 maart.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners