© BELGAIMAGE

Michael Jacksons ‘Neverland’ staat opnieuw te koop aan geminderde prijs

De legendarische ranch ‘Neverland’ waar de overleden popster Michael Jackson woonde, staat opnieuw te koop. Maar deze keer met een gigantische korting op de originele marktprijs.

vtvn

De makelaar liet de naam van het terrein van de ‘King of Pop’ veranderen en het landgoed heet nu Sycamore Valley Ranch. Het is ruim 100 hectare groot en ligt zo’n 210 kilometer ten noordwesten van de Amerikaanse stad Los Angeles. Het terrein is in handen van vermogensbeheerder Colony Capital Inc. Die nam het landgoed over nadat Jackson in financiële problemen raakte in 2008.

Eigenaar Thomas Barrack liet in juli 2014 reeds weten dat de legendarische ranch verkocht zou worden. In mei 2015 kwam het landgoed dan op de markt met een prijskaartje van 100 miljoen dollar. Bijna twee jaar later is Neverland nog steeds niet van eigenaar gewisseld en dus haalde Colony Capital Inc. het even van de markt om de prijs te herbekijken.

Neverland zal nu te koop gezet worden voor 67 miljoen dollar, 33 miljoen onder de originele prijs dus. Afwachten of potentiële kopers hierdoor wel overtuigd kunnen worden.

© AP

Pretpark

Jackson kocht de ranch in 1988 en noemde ze naar het land waar Peter Pan met de Verloren Jongens woont. De popster maakte er een ware speeltuin van met een pretpark, dierentuin en spoorweg. De dierentuin en het pretpark zijn ondertussen weggehaald. Op het landgoed zijn wel een treinstation, een bioscoop en een aantal meren. En er is een gastenverblijf, een personeelsverblijf en een woonhuis met zes slaapkamers.

Jackson verloor zijn belangstelling voor Neverland echter nadat het vastgoed door de politie doorzocht was wegens beschuldigingen van kindermisbruik. Hij leefde de laatste jaren vooral in Los Angeles, waar hij in 2009 ook stierf. Daarna waren er plannen om van Neverland een bedevaartsoord te maken, zoals Graceland voor Elvis Presley, maar daar kwam niets van terecht door juridische problemen en gebrek aan steun.

MEER OVER Michael Jackson