© Photo News

Man snijdt keel over van vrouw (45) en takelt haar toe met 16 messteken

In de Henegouwse hoofdstad Bergen heeft de politie zaterdagnamiddag het lichaam aangetroffen van een 45-jarige vrouw. Het lichaam vertoonde zestien messteken en de keel was overgesneden. Zaterdagnacht werd een verdachte man opgepakt. Hij bekende zondag de feiten, zo meldt het parket van Bergen.

Volgens de autopsie moet de vrouw tussen 23 uur en middernacht overleden zijn. De verdachte, die het slachtoffer regelmatig ontmoette, werd in de nacht van zaterdag op zondag opgepakt en zondag verhoord. Tijdens het verhoor gaf hij toe de vrouw vermoord te hebben. Hij werd aangehouden voor doodslag.

Woelige relatie

Het motief is volgens het parket nog onduidelijk. De twee kenden elkaar al drie jaar en hadden sinds enkele maanden een relatie die woelig verliep. De verdachte, die een 15-tal jaar jonger is, zou de verwijten van het slachtoffer niet aanvaardden. Volgens het parket zal een psychologisch onderzoek gevraagd worden.

Kind van tien

De verdachte bezat de sleutels van de woonst van het slachtoffer. Hij had twee personen aangesproken en hen het lichaam laten zien. Die personen verwittigden de politie.

Het slachtoffer laat een kind van tien na. Het kind was niet aanwezig op de plaats van de feiten.

Nu in het nieuws