© Marc Van Hecke

© Marc Van Hecke

1 / 3

Jolien D'hoore sneller dan Australische hartsvriendin in Omloop van het Hageland

Jolien D'hoore heeft niet lang moeten wachten op haar eerste voltreffer van het seizoen. Zaterdag bleef ze in de Omloop Het Nieuwsblad nog op haar honger zitten, maar vandaag was het in de Omloop van het Hageland wel prijs. De renster van Wiggle-High 5 was sneller dan Chloe Hosking (Alé-Cippolini) en Sarah Roy (Orica-AIS).

ea, gsg

Een koers die haar trouwens ligt want ze won de 1.1-koers, hetzelfde niveau van de Omloop Het Nieuwsblad, al voor de tweede keer. "Ik moet de ploeg bedanken want die heeft twee dagen schitterend werk geleverd. Zaterdag viel dit niet af te lezen uit het resultaat, vandaag wel" aldus Jolien D'hoore die het ganse pak versloeg in een massaspurt. De wedstrijd kende een spectaculair slot. Op minder dan twee kilometer van de streep werd een kwartet met Ellen Van Dijck, Coryn Rivera, Elisa Longo Borghini en Chantal Blaak tot de orde geroepen. Jolien D'hoore schikte zich in haar geliefkoosde rol en klopte haar Australische hartsvriendin Chloé Hosking, vorig jaar nog haar gangmaakster voor de spurt bij Wiggle-High5 en nu aan de slag bij Alé Cipollini. Opvallend ook, de vijfde plaats van Lotte Kopecky die hiermee eveneens kan terugblikken op een geslaagd openingsweekend. Maar Jolien D'hoore mocht het podium op en was daar uiterst gelukkig mee.

"Ik kan tevreden terug blikken op mijn eerste koersweekend. Het is heel belangrijk om vroeg op het seizoen te kunnen winnen. Belangrijk voor de ploeg maar ook vooral voor mijn vertrouwen. Deze zege moet bevrijdend werken voor wat komen moet. Wat het weekend me heeft geleerd? De conditie is goed maar nog niet super. Ik moet nog enkele procentjes kunnen groeien. Ik krijg hiervoor nog enkele weken de tijd" doelt Jolien Dhoore vooral op een glansprestatie in de ronde van Vlaanderen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer sportnieuws