© BELGA

Benjamin Harmegnies (+100 kg) wordt zevende op GP Düsseldorf

Benjamin Harmegnies (+100 kg) is zondag zevende geworden op de Grand Prix judo in het Duitse Düsseldorf.

De nummer 39 van de wereld had in zijn eerste kamp geen enkele moeite met Stanislav Bondarenko (IJF 32) uit Oekraïne, die in drie minuten evenveel strafpunten opliep wegens alleen maar verdedigen en op die manier uitgesloten werd. Een gelijkaardig beeld kregen we in het tweede gevecht tegen de Rus Renat Saïdov (IJF 23). Het was enkel wachten tot een minuut in de Golden score vooraleer Saïdov zijn derde shido kreeg.

Harmegenies toonde zich dan ook tevreden over zijn start op de Duitse Grand Prix. “Ik heb het gevoel dat ik sinds mijn terugkeer vorig jaar naar de Waalse judofederatie weer progressie maak.”

In zijn derde duel moest Harmegnies het opnemen tegen de Tsjechische olympisch kampioen bj de -100 kg Lukas Krpalek, die in Düsseldorf zijn debuut maakte bij de +100 kg. Een minuut voor tijd liet de Tsjech een waza-ari volgen door de beslissende houdgreep en werd onze landgenoot verwezen naar de herkansing tegen de Hongaar Barna Bor (IJF 12), die hem al twee keer versloeg; een eerste keer op de GP van Zagreb in 2015 en een tweede maal op de GP van Samsun in 2016. Ook nu kon de Hongaar het een minuut voor tijd afmaken met ippon.

Met een zware slag op de metalen muur van de gang naar de opwarmingszaal maakte Harmegnies zijn ontgoocheling duidelijk. “Tegen de olympisch kampioen ging ik vrijuit mijn kans in de overtuiging dat in judo iedereen van iedereen kan winnen, en tegen de Hongaar had ik het moeilijk omdat hij mij altijd eerst bij de mouwen kon grijpen, waardoor het haast onmogelijk was om nog aan te vallen. Het zijn de kleine foutjes die het verschil maken tussen winst en verlies en daar moet ik dus verder op blijven werken. Op de stage in Düsseldorf zal dat al kunnen maar daarna moet ik weer een hele maand op missie met het leger en dat verstoort uiteraard grondig mijn voorbereiding op het EK, eind april in Warschau. Dat wordt meteen mijn eerstvolgende wedstrijd.”

Meer sportnieuws