Hoe deze vrouw plots een heldin werd na verhitte discussie in trein

De 56-jarige Miel Vasulka uit het Canadese Toronto is sinds begin deze week een heldin op sociale media. Haar reactie op een man die zijn voeten op een treinzitje plaatste, heeft op erg veel bijval kunnen rekenen. “Als ik ook maar een beetje onrecht zie, probeer ik dat recht te zetten”, aldus de dame.

kmlo

Een video die afgelopen woensdag viraal ging, toont hoe de situatie zich afspeelde. Eens Vasulka zag dat de jonge kerel de regels overtrad, besloot ze om haar mening kracht bij te zetten door op het bewuste stoeltje te zitten. “Ik wil wel duidelijk stellen dat ik niet op zijn voeten zat”, beweert de vrouw in Toronto Star. In plaats daarvan ging ze voor zijn voeten zitten en achterover leunen, tot frustratie van de jongere. “Ga van me af”, riep hij haar meermaals toe.

De discussie raakte pas echt verhit toen de dame ook het alarm in de trein liet afgaan. “Ik sta op het punt om in je gezicht te spugen”, zei de jongeman uiteindelijk vooraleer hij uit de trein wandelde. Sindsdien ze een ster geworden in haar omgeving. “Een dame wilde zelfs al een selfie met me”, vertelde Vasulka.

“Jongeren in Toronto denken dat ze alles kunnen doen wat ze maar willen”, stelt ze. “Mensen kijken hier toch niet naar hen om omdat we te druk bezig zijn met onze job of andere afspraken. Maar in een kleine samenleving leren mensen elkaar hoe ze zich moeten gedragen. Dat moet ook in onze stad gebeuren.”

Nu in het nieuws