© rr

Fietskoerier levert zondagse pistolets aan huis in Heffen

Een fietskoerier heeft zondagmorgen in Heffen (Mechelen) de eerste pistolets aan huis geleverd bij een tiental gezinnen. In het dorp is er geen warme bakker meer. De eerste 50 leveringen zijn gratis.

Sven Van Haezendonck

Fietskoerier Kevin Stessens pikte de bestellingen van de klanten op in de bakkerij van Van Eeckhout in Hofstade (Zemst). Onder de merknaam BroodNodig heeft die onlangs aan apotheek Masschelin in Heffen een broodautomaat geplaatst. Maar de Heffenaars misten verse pistolets op zondag. Louisette Van de Woesteyne kaartte dat enkele weken terug in onze krant nog aan.

In samenwerking met ECOkoeriers uit Mechelen, het innoverende bedrijf dat de Dijlestad handenvrij shoppen lanceerde, past bakkerij Van Eeckhout daar nu een mouw aan. Niet alleen brood, maar ook charcuterie. Klanten kunnen via de webshop van BroodNodig hun zondagse ‘autovrij ontbijt’ bestellen.

Autovrij want, Heffenaars moeten zelf niet meer naar een naburig dorp of de stad rijden om brood. Bovendien komt er ook bij de levering geen auto aan te pas omdat er een transportfiets wordt ingezet. Als het proefproject aanslaat, breidt het uit naar andere dorpen in het Mechelse.

www.broodnodig.be

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio