© AFP

Ook in Londen auto ingereden op voetgangers

Ook in Londen is nu een auto ingereden op een groep voetgangers. Vijf mensen raakten zondag gewond en werden naar ziekenhuizen gebracht. Dat berichtte het Britse persbureau AP onder aanhaling van de politie.

Het incident deed zich zondagmorgen voor in Bromley Road, in het zuidoosten van de Britse hoofdstad. De auto botste eerst tegen een muur en kwam dan in contact met voorbijgangers. Volgens een woordvoerder van Scotland Yard werd de bestuurder ter plekke opgepakt door een politieman buiten dienst.

De straten in de omgeving werden afgezet. Over de motieven is voorlopig niks duidelijk.

Nog twee incidenten dit weekend

Ook in het Duitse Heidelberg en het Amerikaanse New Orleans reed dit weekend al een auto in op voetgangers. In Heidelberg overleed een 73-jarige man aan zijn verwondingen. Drie voetgangers raakten gewond, van wie één ernstig.

De motieven van de man zijn voorlopig nog onbekend. De politie gaat alvast niet uit van een terroristische aanslag en vermoedt dat de dader alleen handelde. Bepaalde berichten die spreken van een man met psychische problemen werden voorlopig niet bevestigd.

© EPA

In New Orleans raakte een twintigtal mensen gewond. In die laatste stad reed de wagen in op de toeschouwers van een carnavalstoet. Volgens de eerste berichten was de chauffeur dronken en zou het niet om een aanslag gaan.

© AP

Nu in het nieuws