© BELGA

Virus “uit de Kempen” verpest openingsweekend Tom Boonen

Maag- en darmproblemen zorgen ervoor dat Tom Boonen niet kan starten in de 69e editie van Kuurne-Brussel-Kuurne. Wellicht heeft hij het virus thuis opgeraapt want ook zijn tweeling sukkelt met gelijkaardige problemen.

dst

“Zaterdag nog voor de Omloop Het Nieuwsblad sukkelde Tom al wat met de maag. In de loop van de avond en nacht zijn de problemen erger geworden. Het was onmogelijk dat hij in Kuurne zou starten”, verduidelijkt Patrick Lefevere, teammanager van Quick-Step Floors.

“Volgens onze ploegdokter Vanmol is het een virus dat welig tiert in de omgeving van de Kempen. Het is jammer dat Boonen nu even op kant moet, maar in deze omstandigheden moet je alles uitzieken.”

Valpartij in Omloop Het Nieuwsblad

Zaterdag gaf Boonen op tijdens Omloop Het Nieuwsbladnadat hij twee keer bij een valpartij was betrokken. Het werd zo een Belgisch openingsweekend om snel te vergeten voor de Kempenaar.

“Het was een typische openingsklassieker: iedereen is een beetje over zijn toeren en veel jonge gasten hebben nog geen ervaring op de typische Vlaamse wegen. Dan krijg je zo’n situaties. Het is de allereerste keer ooit dat ik bij mijn vader in de auto ben gestapt. Morgen is er nog een dag. Ik ga alles doen om opnieuw de koers te winnen”, sprak Boonen nog na de Omloop Het Nieuwsblad.

Boonen hervat de competitie in de Italiaanse rittenkoers Tirreno-Adriatico (8-14 maart).

© Photo News

Meer sportnieuws