© pn

Tom Boonen neemt niet deel aan Kuurne-Brussel-Kuurne

Tom Boonen past voor Kuurne-Brussel-Kuurne. Hij sukkelt met maagproblemen, meldt zijn ploeg Quick-Step Floors. Het openingsweekend van het Vlaamse wielervoorjaar valt zo compleet in het water voor Tom Boonen, hij gaf zaterdag ook al op in de Omloop Het Nieuwsblad na twee valpartijen. Zijn terugkeer is voorzien voor de Tirreno-Adriatico, dat start binnen twee weken op 8 maart.

jtp, jpdv

“Tom voelde zich gisteren al wat opgezwollen. Hij dacht dat hij te veel gegeten had, maar zo beginnen maagproblemen”, aldus manager Patrick Lefevere zondagmorgen voor de start van Kuurne-Brussel-Kuurne. “Hij heeft het waarschijnlijk overgenomen van één van de kinderen, er zijn heel wat mensen ziek in de Kempen momenteel. We hebben vanmorgen de beslissing genomen, Tom is meteen daarna van het hotel naar huis gereden”, verklaarde Lefevere nog.

Wilfried Peeters bevestigde dat de pech van Boonen zaterdag niets te maken heeft met zijn ontbreken vandaag. "Zijn tweeling was deze week ziek en daarna sloeg de ziekte over op Lore en vervolgens Tom. Hij stond vanmorgen ziek op. Er is nog geen sprake om zijn programma te veranderen, dus de GP Samyn en de Strade Bianche rijdt Tom niet. We hebben het sowieso al makkelijker gehad, maar het is beter dat dit nu gebeurt."

“We hebben inderdaad al wat pech gehad dit weekend. Het mag nu stilaan stoppen”, hoopt Lefevere. Het Vlaamse wielervoorjaar is inderdaad op een valse noot begonnen voor Quick-Step Floors en Tom Boonen.

Eerst kwam hij zaterdag in de Omloop Het Nieuwsblad op een vreemde manier ten val aan de Haaghoek. Een renner voor hem deed een fout manoeuvre en Boonen kon hem niet meer ontwijken. De Bom van Balen kon aanvankelijk doorrijden, maar een tweede valpartij was er te veel aan. Hij stapte ontgoocheld in de volgwagen bij zijn vader. Boonen reageerde ontgoocheld, maar keek zaterdag strijdvaardig vooruit. “Morgen is er nog een dag, ik ga er alles aan doen om opnieuw de koers te winnen,” klonk het na zijn opgave. Tot maagproblemen roet in het eten gooiden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK: Tom Boonen en Omloop Het Nieuwsblad: een verhaal vol tegenslag

Meer sportnieuws