© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

Lierse naar finale... of toch Antwerp: dit zijn de scenario’s

Vanmiddag weten we welke club in 1B finalewedstrijden mag spelen tegen Roeselare voor promotie naar eerste klasse. Wordt het Antwerp of Lierse? U kan beide matchen live volgen op gva.be vanaf 16u. Na de wedstrijd peilen we naar de reacties in beide kampen. Dat het een spannende namiddag wordt staat nu al vast, want beide ploegen maken nog kans.

gegy

Volg hier de wedstrijd Antwerp – Lommel United

Volg hier de wedstrijd Lierse-Roeselare

Roeselare kan zelf bepalen tegen wie het de finales om promotie naar 1A (heen op 5 maart, terug op 10 of 11 maart) speelt. Lierse en Antwerp staan met nog één wedstrijd te spelen op gelijke hoogte, maar Lierse heeft een beter doelsaldo (+14 tegenover +9 voor Antwerp).

Bij een gelijk eindklassement in de periodestand wordt het klassement als volgt bepaald: 1. overwinningen, 2. doelsaldo, 3. gemaakte doelpunten. In één geval kunnen al deze criteria gelijk zijn zondag: als Lierse met 2-1 wint, én Antwerp met 6-0. In dat geval wordt er een testwedstrijd gespeeld op neutraal terrein om de periodekampioen te bepalen.

Maar in de praktijk komt het er dus op neer dat Lierse genoeg heeft aan hetzelfde resultaat als Antwerp.

Antwerp springt nog over Lierse als:

...het thuis wint van Lommel en Lierse niet wint van Roeselare

...het thuis wint van Lommel, Lierse Roeselare klopt maar Antwerp de vijf goals achterstand in het doelsaldo nog weet om te buigen in een beter doelsaldo dan de Pallieters.

...het thuis gelijkspeelt en Lierse verliest van Roeselare

...het thuis nipt verliest en Lierse thuis een onwaarschijnlijk pak slaag krijgt van Roeselare.

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws