Inspecteur geschorst voor racistische uitlatingen tegen Mechelse commissaris

Print
Mechelen -

Een inspecteur van het korps Mechelen-Willebroek is geschorst nadat hij een racistisch getinte foto had gemaakt van commissaris Jinnih Beels. Vrijdagmiddag raakte bekend dat het politiekorps van Mechelen-Willebroek onderzoek voerde naar racistische uitlatingen aan het adres van Beels, die onlangs als diversiteitsmedewerker overstapte van Antwerpen naar Mechelen.

In een whatsapp-groep van het politiepersoneel, werd een foto van Beels geplaatst met de tekst: “Jou kleur staat mij niet aan”. De Mechelse korpschef Yves Bogaerts had onmiddellijk een onderzoek bevolen naar het incident. Hij noemt het plaatsen van dergelijke racistische uitlatingen “schandalig” en “onaanvaardbaar”.

“Als de dader een medewerker van ons korps is, dan is het woord collega niet meer van toepassing”, aldus de korpschef vrijdagmiddag. De korpsleiding nam onmiddellijk contact op met het parket, dat een opsporingsonderzoek naar de feiten opende.

Verdachte

Enkele uren later was de maker van de foto geïdentificeerd. Het gaat om een inspecteur van het korps Mechelen-Willebroek zelf. Hij is verhoord en intussen geschorst. “Dit mede dankzij de openheid en medewerking van de politiemensen die evenzeer aanstoot geven aan het bericht en zulke feiten”, zegt het Antwerpse parket, afdeling Mechelen.

Het parket benadrukt wel dat het onderzoek nog volop loopt en het dus nog moet blijken of de verdachte inderdaad verantwoordelijk is voor de feiten.

“Als politiekorps zullen wij naast het onderzoek dat lopende is, ook de meest gepaste maatregelen nemen. Dit is totaal onaanvaardbaar. Wij zullen ons burgerlijke partij stellen, want dit is een blamage voor ons korps en haar medewerkers, evenals van de waarden die wij uitdragen.”

Commissaris Jinnih Beels is zeer aangeslagen door de persoonlijke en racistische campagne tegen haar persoon en wenst liever niet zelf te reageren.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio