© rr

Motorcross Molenbergen onverwacht afgelast

De motorcross op de Molenbergen in Wuustwezel gaat dit jaar niet door. Het bestuur van het organiserende AMC Wuustwezel wijst met de vinger naar de hoger wordende kosten. De organisatie van de internationale motorcrosswedstrijd op de Keiheuvel in Balen wacht nog op meer info.

Neel Vermeiren

“Na wijs beraad en met veel pijn in het hart heeft AMC Wuustwezel beslist om de motorcross die gepland stond op 30 april 2017 af te gelasten”, deelt de club mee.

“De steeds hoger wordende kosten die de overkoepelende Vlaamse Motorrijders Bond (VMBB) van ons vraagt, achtergehouden informatie en foute informatie, de invoering van jaarpassen die wel interessant zijn voor piloten, maar niet voor organisatoren én de laattijdige reglementswijziging die onze plannen voor 30 april onmogelijk heeft gemaakt, hebben geleid tot deze beslissing”, somt voorzitter Frank Van Hoydonck op.

Om de piloten toch de kans te geven om op het circuit de Molenbergen te rijden, organiseert AMC Wuustwezel in 2017 twee trainingsweekenden waarvan het eerste op 29 en 30 april en het tweede op 7 en 8 oktober.

Supporters niet op kosten jagen

“Wij betreuren zelf deze beslissing”, weet Roger Vermeeren, bestuurslid en vrijwilliger op het terrein van de Molenbergen. “De reglementen zijn veranderd nadat we hadden beslist om einde april de motorcross te organiseren. De tijd van de grote vetpotten is voorbij. Financieel moeten wij dit rondkrijgen. We berekenden dat de organisatie ons nu zo’n 20.000 euro kost. Daarbij komt dan nog het startgeld van de piloten. De toegangsprijzen verhogen, willen we niet. We hebben al jaren een trouwe supportersgroep en wij willen hen niet op de kosten jagen.”

Vermeeren zegt dat de club met het niet organiseren een signaal wil geven aan de BMB en de VMBB. “Wij hopen dat we tegen volgend jaar tot een overeenkomst komen en opnieuw een cross kunnen organiseren. Wuustwezel heeft een goedgekeurd terrein. Het zou spijtig zijn dat dit zou verdwijnen.”

Wat met wedstrijd op Keiheuvel?

Op 15 augustus wordt er ook een Internationale motorcrosswedstrijd georganiseerd op de Keiheuvel in Balen. Wat de gevolgen voor dit evenement zijn, wist organisator KMC Mol nog niet te vertellen. De vereniging weet wellicht meer na de vergadering met de Belgische motorcrossbond volgende week woensdag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners