© vtm

© vtm

1/2

Zo hoopt politie kroongetuige van moord op Sofie te vinden

Ook één dag na de oproep tot getuigen in de moordzaak op Sofie Muylle (27) blijft de mysterieuze man met de blauwe jas spoorloos. Op de camerabeelden was eerder wel te zien dat de kerel druk telefoneerde op de plek waar het lichaam van de jonge vrouw werd gevonden. “Dankzij controle van het mastverkeer zouden we hem kunnen vinden”, klinkt het in Brugge. Speurders vermoeden dat die onbekende man weet wat Sofie die avond overkomen is, zo meldt Het Nieuwsblad.

© rr

Eén maand lang leek het alsof het onderzoek naar de moord op Sofie Muylle muurvast zat. De vrouw werd op 22 januari na een avondje uit dood teruggevonden op het strand, ze was verstikt. Tot tweemaal toe deden gerecht en speurders een oproep in de media, met de vraag om hulp. Meestal zonder resultaat.

Veertig tips

Maar met het opsporingsprogramma Faroek – waarin speurders beelden van veiligheidscamera’s lieten zien van een tiental getuigen die ze willen spreken – zit er weer vaart in de zaak. “Er kwamen veertig tips binnen. Verschillende zijn heel bruikbaar”, klinkt het. “We hebben goede hoop dat we snel verschillende getuigen zullen kunnen identificeren.”

Man met blauwe jas

En ook de zoektocht naar de belangrijke man met de blauwe jas, volgens velen degene die als enige écht weet wat er met Sofie gebeurd is, zou niet hopeloos zijn. Op de beelden is te zien hoe hij – na de vondst van het levenloze lichaam van Sofie – heen en weer loopt op de dijk, druk bezig met zijn gsm.

Gsm-mast

Er moet dus op dat moment connectie zijn geweest tussen de gsm van de man en de dichtstbijzijnde gsm-masten. Op die manier zou zijn telefoonnummer achterhaald kunnen worden. Al is dat geen evidente klus: op elke mast kunnen vele honderden nummers staan. Zelfs het aantal mensen dat op dat moment aan het bellen is, kan snel oplopen.

Onrustige indruk

Na de vondst van het lichaam van Sofie op de middag, duikt de man met de blauwe jas wel tot drie keer toe op in de omgeving van de vindplaats. Zo blijkt uit de camerabeelden die de politie nu verspreid heeft. Getuigen zagen hem ook al om 8.30 uur ’s ochtends op het strand. Hij maakte naar verluidt geen al te rustige indruk en keek schichtig naar de plek waar het lichaam van Sofie lag.

Hoewel de politie de man met de blauwe jas momenteel niet als verdachte wil bestempelen, is ze toch uitermate geïnteresseerd om hem zo snel als mogelijk “te vatten”. Al blijven de speurders heel voorzichtig. “We zijn er zelfs niet zeker van dat het steeds om dezelfde persoon gaat op de beelden.”

Ondanks gerede hoop op snelle vorderingen in het onderzoek ,was de man met blauwe jas gisteravond nog niet geïdentificeerd. Hij heeft zichzelf na het opsporingsprogramma ook niet bij de politie gemeld.

Nu in het nieuws