© BELGA

Cédric Van Branteghem volgt Wilfried Meert op als meetingdirecteur Memorial Van Damme

Cédric Van Branteghem is de nieuwe meetingdirecteur van de AG Memorial Van Damme. Hij volgt in die functie Wilfried Meert op, zo is woensdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie in Brussel.

De 37-jarige Van Branteghem werkte als assistent meetingdirecteur al sinds september 2015 nauw samen met Wilfried Meert. Die laatste stond in 1977 mee aan de wieg van de allereerste Memorial en was decennia de drijvende kracht achter de prestigieuze atletiekmeeting. Meert viert morgen/donderdag overigens zijn 74e verjaardag.

In de jaren 2000 was Cédric Van Branteghem lange tijd Belgiës beste 400m-loper. De Gentenaar verbeterde in 2003 na 27 jaar het Belgisch record van Fons Brydenbach op die afstand (op de Memorial overigens) en was erbij op de Olympische Spelen in 2004 en 2008, met als olympisch hoogtepunt een vijfde plaats in de estafette. Die estafetteploeg - waar Van Branteghem de ervaren man was naast de jonge Borlées - leverde hem ook nog zilver op het WK indoor in 2010 op en brons op het EK in datzelfde jaar. Zijn laatste wedstrijd liep hij op de Memorial eind augustus 2010.

De 41e Memorial vindt dit jaar plaats op 1 september. Ondertussen zijn er al 13.430 tickets verkocht voor het evenement in het Koning Boudewijnstadion.

Woensdag werd ook bekendgemaakt dat AG Insurance in 2017 en 2018 de titelpartner van de Memorial Van Damme blijft. Al sinds 2014 bundelen AG Insurance en de Memorial Van Damme de krachten.

Vastgoed

Jobs in de regio