© Shutterstock

Poetstip van de week met Liesbeth

POETSTIP. Hoe maak je meer ruimte in je kleerkast?

De lente is in aantocht en misschien wil je jouw kleerkast eens onder handen nemen voor er nieuwe stuks in terechtkomen. Maar hoe creëer je nu extra ruimte? Liesbeth van het Poetsbureau weet raad.

Vouw beha’s niet dubbel, maar leg ze plat. Zo blijven de cups beter in vorm en krijg je geen vouwtje in het midden. Hang ze niet op kapstokken, want dan rekken de bandjes uit.

Hang ringen van een douchegordijn aan een kapstok en gebruik ze om bv. sjaals aan op te hangen.

Bevestig een gordijnstang aan de binnenkant van je kastdeur. Hang er eventueel gordijnhaakjes aan. De ideale opbergplaats voor mutsen, handschoenen en sjaals.

Gebruik lege schoenendozen om kousen, panty’s, kleine accessoires of ondergoed in op te bergen. Je kunt ze gemakkelijk in de laden van een dressoir kwijt en alles blijft beter gescheiden.

Gebruik de ruimte onder het bed om winter- of zomerschoenen, jassen, extra dekens … op te bergen. Koop een goed afsluitbare en speciaal daarvoor bestemde kunststof bak of canvas hoes.

Maak een prikbord om je juwelen op te hangen. Zo zitten de kettingen nooit in de knoop en vind je gemakkelijker twee gelijke oorbellen terug.

Een schoenenorganizer met zakjes (in stof) kun je ook voor andere dingen gebruiken: ondergoed, sokken, panty’s …

Meer poetstips vind je in De Grote Schoonmaakbijbel, uitgegeven met Het Poetsbureau bij Lannoo, 29,99 euro. Meer info: www.poetsbureau.be

MEER OVER poetstip