KVV fuseert  met Voetbal Vlaanderen

Foto: RR

KVV fuseert met Voetbal Vlaanderen

Print

Een ruime meerderheid van de clubs die bij de Koninklijke Vlaamse Voetbalbond (KVV) zijn aangesloten, heeft voor een fusie met Voetbal Vlaanderen gestemd. Vandaag wordt op een algemene vergadering van de KVV wellicht definitief “ja” gezegd.

De fusie tot Voetbal Vlaanderen is er alvast niet zonder slag of stoot gekomen. Nog tot eind vorig jaar was er bij de KVV weinig animo om op te gaan in één overkoepelend Vlaams voetbalverbond. Vlaams minister voor Sport Philippe Muyters (N-VA) vindt dat Vlaanderen moet evolueren naar één federatie per sporttak om de subsidies directer bij clubs en spelers terecht te laten komen.

Beslissing valt vandaag

De Voetbalfederatie Vlaanderen, de Vlaamse Minivoetbalfederatie en de Koninklijke Belgische Liefhebbers Voetbalbond hadden al hun overstap naar de nog op te richten federatie Voetbal Vlaanderen toegezegd. Nu komt daar ook de KVV bij. Eind vorige week stemden 406 van de aangesloten clubs voor. Veertien clubs waren tegen en vijf onthielden zich. “Formeel is de fusie nog niet rond. De stem van de clubs is louter adviserend. Maar het is uiteraard een goede zaak dat de meerderheid voor is. We zullen onze negen stemmen op de algemene vergadering gebruiken om voor een fusie te stemmen”, zegt Peter Bosmans, ondervoorzitter van KVV-Antwerpen.

Om de fusie definitief goed te keuren, moeten ook de andere provinciale afdelingen van de KVV een positieve stem geven. De verwachting is dat ook dat zal gebeuren.

Toekomst uittekenen

Wat deze fusie betekent voor de toekomst van het liefhebbersvoetbal is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. In principe wordt er ook volgend seizoen nog onder de vlag van de KVV gevoetbald. Daarna verandert alles, maar details zijn er nog niet.

De volgende maanden komt een aantal werkgroepen samen, waarna Voetbal Vlaanderen vorm moet krijgen. “Zolang de fusie nog niet definitief is goedgekeurd, zeggen we liever niet te veel over hoe het verder moet. Maar het is inderdaad zo dat er nog een heleboel zaken geregeld moet worden”, aldus nog Peter Bosmans.

Meer sportnieuws