© Frederik Beyens

Rechter veroordeelt betoger voor roepen van anti-joodse leuzen

Een Palestijnse man is vandaag in Antwerpen veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel omdat hij een anti-joodse leuze scandeerde tijdens een pro-Palestijnse betoging op het Antwerpse Sint-Jansplein.

jbs

De manifestatie vond plaats op het Sint-Jansplein op 12 juli 2014, kort na de start van een militaire operatie in de Gazastrook in Israël. Een vijfhonderdtal deelnemers riep leuzen als ‘Free Palestine’ en zwaaide met Palestijnse vlaggen. De manifestatie verliep rumoerig, maar eindigde volgens de politie zonder incidenten.

Het Forum der Joodse Organisaties diende twee dagen later klacht in, nadat het een filmpje van de manifestatie onder ogen had gekregen. Daarop was te horen hoe er vanuit het publiek een anti-joodse leuze in het Arabisch werd gescandeerd. Beklaagde Suhail A., zelf afkomstig uit de Gazastrook, begon de leuze mee te roepen vanop het podium. De leuze verwees naar de verdrijving van de joden uit de stad Khaybar in 629 en is volgens het Forum der Joodse Organisaties een oproep tot genocide van de joden. De rechter volgde nu deze redenering.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio