© VUM

Veertiental onderwijsinstellingen vormen samen nieuwe scholengroep

In Mechelen is zaterdag een nieuwe scholengroep voorgesteld, die als voorlopige werknaam vzw De Weg meekreeg. De scholengroep zal op 1 september 2017 van start gaan en overkoepelt een veertiental instellingen uit de ruime Mechelse regio, met in totaal 7.700 leerlingen.

De verkennende gesprekken voor de oprichting van de scholengroep gingen een tweetal jaar geleden van start. “Die stap kwam er op aangeven van de koepel Katholiek Onderwijs en de Vlaamse overheid, die voorstanders zijn van een bestuurlijke optimalisering en schaalvergroting”, zegt woordvoerster Ingeborg De Cooman.

Een aantal gelijkgezinde schoolbesturen stak de koppen bij elkaar en dat resulteerde in de oprichting van de nieuwe scholengroep. Die bestaat uit de Mechelse middelbare scholen Ursulinen Mechelen en COLOMAplus, de Mechelse basisscholen Ursulinen Mechelen en de Ham, het kinderdagverblijf de BUMmeltjes, de basisscholen Sint-Jan in Tisselt, Sint-Joris in Blaasveld en Sint-Lambertus in Muizen, het College Hagelstein en de basisschool Hagelstein in Sint-Katelijne-Waver, de lagere en de kleuterschool De Basis en de basisschool Montessorischool in Duffel en het Sint-Norbertusinstituut, met onder meer de beroepsopleiding HBO5-Verpleegkunde, eveneens in Duffel.

“In de scholengroep behoudt elke school zijn eigen identiteit, opvoedingsproject en werking. Het nieuwe bestuur zal hen daarin optimaal ondersteunen en wil hen verder ook versterken met een kwaliteitsvolle omkadering. Solidariteit staat voorop: niet alleen financieel, maar ook vooral rond competentie- en expertise-uitwisseling. Het leren van elkaar staat daarbij centraal”, aldus Ingeborg De Cooman.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio