Eerste spadesteek voor nieuw voetbalchalet Sporting Mechelen

Foto: Leo De Nijn

Eerste spadesteek voor nieuw voetbalchalet Sporting Mechelen

Print
Mechelen - Tegen de start van het nieuwe voetbalseizoen in september beschikt Sporting Mechelen over een nieuwbouw met chalet, kleedkamers en administratief kantoor. De eerste spadesteek is vrijdag gegeven. De stad investeert 2,65 miljoen euro.

Vijf jaar geleden werd de vernieuwing bij de Mechelse derdeprovincialer ingezet met de aanleg van een kunstgrasveld. Dankzij deze nieuwe infrastructuur kunnen de jonge voetbalspelers het hele jaar door op een goed veld spelen. “Dat is belangrijk voor hun talentontwikkeling dat ze over voldoende trainingsfaciliteiten beschikken”, zegt schepen van Sport Walter Schroons (CD&V).
 
Nu wordt een nieuwe belangrijke stap gezet in de modernisering van SC Mechelen, in de volksmond de Sporting. De eerste spadesteek kondigt de bouw aan van een nieuwgebouw voor onder meer tien kleedkamers voor spelers en twee voor scheidsrechters, administratief kantoor en een kantine.
 
“Sporting krijgt na de bouw, het gebouw in erfpacht waarvoor ze dan een vergoeding aan de stad betalen”, stelt schepen Schroons. De nieuwbouw zal tegen het begin van het nieuwe voetbalseizoen, in september, in gebruik worden genomen.
  

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio