Duo in cel voor leeg roven van 40 BMW’s

Print

Het duo had het vooral op BMW gemunt. Foto: rr

Turnhout / Merksplas / Kasterlee -

De bende die veertig BMW’s heeft leeggeroofd, is ontmaskerd. Het gaat om twee Litouwers van 21 jaar. Het duo werd met Valentijn in de boeien geslagen. Hun aanhouding is bevestigd.

Het tweetal verscheen vrijdagochtend geboeid voor de raadkamer in Turnhout. Ze komen in aanmerking voor 47 feiten. Ze worden verdacht van zware diefstallen en gewone diefstallen.

Tussen 7 juli vorig jaar en 13 februari sloegen ze exact 47 keer hun slag. “De verdachten hadden het vooral gemunt op voertuigen van het merk BMW”, zegt Inge Delissen van het parket in Turnhout. “Zeven keer was een Volkswagen, Mercedes of Citroën het doelwit.”

De daders sloegen toe in Mol, Turnhout, Hoogstraten, Vosselaar, Rijkevorsel, Merksplas, Oud-Turnhout, Dessel, Retie, Kasterlee, Balen, Kapellen, Schilde en Zemst.

Meestal ontvreemden ze de volledige middenconsole of een ingebouwde gps. Maar de daders gingen ook aan de haal met autoradio’s, achterlichten, sportsturen, versnellingspoken, boordcomputers, een claxon, dashboards en kilometertellers.

Hun voertuig Toyota stond na feiten op 13 februari in Kasterlee geseind. “Een dag later werd de auto onderschept op de oprit Turnhout-Kasterlee”, zegt Delissen. “In hun wagen lagen onderdelen die afkomstig waren van diefstal.”

De raadkamer heeft vrijdag de aanhouding van de oudste verdachte bevestigd. De zaak van zijn kompaan is uitgesteld.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio