Roel Moors wordt assistent-coach bij de Belgian Lions

Foto: TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

Roel Moors wordt assistent-coach bij de Belgian Lions

Print

Roel Moors, de coach van de Antwerp Giants, wordt als assistent-coach toegevoegd aan de staf van de Belgische nationale basketbalploeg. Dat maakten de Belgian Lions vrijdag bekend op hun website. “Omwille van verdere integratie en samenwerking over de nationale mannenselecties heen, werd Moors ook aangesteld als hoofdcoach van de jongens U20”, klinkt het.

Moors, zelf goed voor 116 selecties bij de Lions, gaat nauw samenwerken met hoofdcoach Eddy Casteels, is uiteraard trots. “Een kans in mijn nog jonge coachescarrière die ik niet kon laten liggen. Ik had als speler Eddy Casteels als coach bij Antwerp Giants, Charleroi en uiteraard de Belgian Lions. Ik kijk uit om met hem en de andere leden van de sportieve staf van de Lions samen te werken. Ook de jonge talenten van U20 begeleiden boeit me enorm.”

“Ik ben enorm tevreden dat Roel na een internationale carrière bij de Lions als speler nu als jonge coach en als assistent-coach aan de sportieve staf wordt toegevoegd”, klinkt het ook bij Casteels. “Roel is als coach bij Antwerp Giants actief in België en Europa. Hij wordt tevens ook coach van de U20, belangrijk voor de toekomst van de A-ploeg”.

Ook bij de andere selecties werden ervaren coaches benoemd met bij de jongens U18 Steve Ibens (Okapi Aalstar) en Yvan De Vreught (United Basket Woluwe) bij de U16. Bij de meisjes gaat het om Pierre Cornia (Liege Panthers) voor de U20, Arvid Diels (Sint-Katelijne Waver) voor de U18 en Jan Callewaert (DS Waregem) voor de U16.

“Als teken van verdere samenwerking over selecties heen, werd ook een technische commissie gevormd met de head coaches van alle nationale selecties, die regelmatig zullen samenkomen”, klinkt het nog.

MEEST RECENT