Twee cafés moeten dicht wegens drugsoverlast

Archiefbeeld. Foto: BFM

Twee cafés moeten dicht wegens drugsoverlast

Print
Antwerpen 2018 / Borgerhout -

Twee cafés in de Turnhoutsebaan en in de Kruikstraat moeten twee maanden sluiten wegens drugsoverlast. Dat heeft het Antwerps college beslist.

Het café in de Turnhoutsebaan moest in 2015 al eens sluiten wegens drugoverlast. Tijdens een observatie stelde de politie vast dat meerdere personen het café heel kort bezochten. Een van die mensen had een blokje hasj op zak en verklaarde dat hij dat net in het café had gekocht. Een andere klant rookte een joint toen hij het café verliet.

Op de vloer vond de politie in totaal 4 gram hasj. Naast een medewerker van het café lag een pakje sigaretten op de grond. Daarin stak meer dan 20 gram hasj. Bij de medewerker thuis trof de politie nog 83 gram hasj aan.

Kruikstraat

Het café in de Kruikstraat kreeg al drie keer een sluiting wegens drugoverlast opgelegd. Tijdens observaties stelde de politie vast dat klanten openlijk hasj gebruikten, zowel in als buiten het café. Ze veroorzaakten ook geluidsoverlast, intimideerden voorbijgangers en parkeerden hun auto’s foutief. De politie controleerde een klant die het café na een kort bezoek buiten stapte. Hij had 1,25 gram hasj bij zich.

Daarom ging de politie over tot een controle van het café. Twee klanten verbleven illegaal in het land. Eén van hen was een joint aan het roken en had 0,89 gram hasj op zak. Een andere klant was bij de politie gekend voor drughandel. In de rookkamer lagen drie gebruiksdosissen hasj op de grond, met een totaal gewicht van bijna 8 gram.

Beide cafés moeten twee maanden dicht.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio