Hillary duikt op tijdens NY Fashion Week

Foto: AFP

Mode

Hillary duikt op tijdens NY Fashion Week

Print
Ter ere van de in 2014 overleden modeontwerper Oscar de la Renta kwamen op de New York Fashion Week heel wat vrienden van de ontwerper samen voor een ceremonie. De meest opmerkelijke verschijning was ongetwijfeld Hillary Clinton. Ze hield een mooi eerbetoon aan haar goede vriend en haalde onrechtstreeks ook de politieke situatie in Amerika aan.

In haar magenta blazer viel Hillary Clinton op naast haar goede vriendin en Vogue-hoofdredactrice Anna Wintour. Ze waren samen op een ceremonie ter ere van de in 2014 overleden modeontwerper Oscar de la Renta.

Hillary hield een mooi eerbetoon aan de ontwerper, duidelijk een goede vriend van de ex-presidentskandidate. "Laat ons even stilstaan bij het nalatenschap van Oscar. Natuurlijk denken we dan meteen aan zijn wereldfaam op vlak van mode. Maar ik denk ook aan die keer dat ik met hem naar een nachtclub ging, en dat ik hem de salsa zag dansen met jonge mensen die nog maar net hun leven waren gestart in ons land. Hij wist perfect welke hoop die jonge mensen koesterden."

"Hij was een immigrant en hij heeft zoveel gedaan voor ons land. Laat het een voorbeeld zijn voor al die immigranten die Amerika in het hart dragen."

De speech van Hillary Clinton kreeg dus meteen een politieke ondertoon door in de verf te zetten dat de Dominicaanse de la Renta een immigrant was. Ongewijfeld een uithaal naar het recente immigratiebeleid van Donald Trump. 
 

 

NIET TE MISSEN