© AP

Vingerhoedje verdwijnt uit Monopoly

Vanaf augustus zal Monopoly er lichtjes anders gaan uitzien. Producent Hasbro vond de oude pionnen stilaan licht verouderd en vaardigde een wedstrijd uit om nieuwe pionnen te verkiezen. Het vingerhoedje lijkt het eerste slachtoffer van de tijden te zijn en zal vanaf augustus nooit meer langs Start passeren.

nkdr

Al meer dan 80 jaar is het vingerhoedje onlosmakelijk verbonden met het Monopolyspel, maar vanaf augustus is het uit met de pret voor het pionnetje. Volgens AP is het vingerhoedje het eerste slachtoffer geworden van een wereldwijde wedstrijd waarbij mensen konden beslissen welke oude pionnen mochten blijven en welke nieuwe er moeten bijkomen.

Producent Hasbro had maar liefst 56 verschillende keuzes gelaten aan fans van het spel, waaronder hashtags, emoji en een badeentje. Die zouden mogelijk de hoge hoed of de kat, en nu al vrijwel zeker het vingerhoedje vervangen.

© REUTERS

De nieuwe pionnen zullen bekendgemaakt worden op 19 maart, en vanaf augustus moet het spel met de nieuwe pionnen in de rekken liggen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER