Rallytalent Polle Geusens mag zich opmaken voor Belgisch Kampioenschap

Geussens in actie. (Archieffoto) Foto: JEFFREY GAENS

Rallytalent Polle Geusens mag zich opmaken voor Belgisch Kampioenschap

Print
Kortrijk -

Het 26-jarige rallytalent Polle Geusens krijgt dit jaar de kans om in zich in de kijker te rijden in het Belgische Rallykampioenschap (BRC). De jongeman uit Lommel mag onder de vleugels van Renties Racing Team minstens vijf van de negen wedstrijden afwerken met een Ford Fiesta R5. Het team werd donderdag voorgesteld in Kortrijk naar aanleiding van de openingsmanche, de rally van Haspengouw, die op 27 februari gereden wordt.

Renties Racing Team trok de voorbije jaren al een paar keer de kaart van de jeugd met onder meer Xavier Baugnet en zet die lijn nu resoluut door met Polle Geusens. De Limburger wist de renstal vorig jaar te charmeren met enkele sterke resultaten, vooral in de Ypres Rally die meetelde voor het Europese Rallykampioenschap. Daar murwde hij zich op het podium in een Ford Fiesta R2. Hij wierp zich de voorbije jaren op als de referentie in klasse R2 en zet nu dus een stap hogerop.

“Het blijft straks mijn eerste wedstrijd in een R5-wagen, dus het wordt wennen. Maar de wagen voelt heel goed aan”, aldus de jonge Limburger. “We moeten natuurlijk opboksen tegen de Skoda’s”. Daarbij wordt vooral verwezen naar vicekampioen Kris Princen en Vincent Verschueren die allebei in hun Skoda Fabia R5 de titel ambiëren.

Geusens zal dit seizoen bijgestaan worden door Filip Cuvelier. “Ik geloof dat we met Polle goed kunnen scoren in het Belgisch Kampioenschap. We willen toch een hoofdrol opeisen en goed scoren in het constructeurskampioenschap.”Ook Claudie Tanghe zal enkele keren het stuur nemen van de Ford Fiesta R5. De Komenaar rijdt in Le Touquet de openingsmanche van het Franse kampioenschap, waardoor Geusens niet aan de start kan komen in de tweede manche van BRC, de rally van Spa. Tanghe rijdt ook de Ypres Rally, en zal vooral als mentor fungeren binnen het team.

MEEST RECENT