Groen Gent kiest voor behoud van kartel met sp.a

Print

In Gent hebben de leden van Groen vanavond beslist over het voortbestaan van het kartel met sp.a. Groen houdt het kartel met sp.a in leven. “Op een gelijkwaardige manier.”

In het Gentse Geuzenhuis zijn woensdagavond 140 leden van Groen Gent samengekomen om over de toekomst van het kartel met sp.a na te denken. Van de 140 leden stemden er slechts 2 tegen, 1 iemand onthield zich. “Het was een emotioneel maar goed debat”, laat Filip Watteeuw weten.

De Groen-leden kregen een toelichting van de afgelopen dagen en er werd ook naar de toekomst gekeken. Onder meer een reeks afspraken die zondag met sp.a gemaakt werden kwamen aan bod, zoals transparantie van mandaten en bijkomende vergoedingen, een plafond op bijkomende vergoedingen bovenop de wedde, pleidooi rond ethisch beleggen in alle structuren waar mandatarissen komen en een versnelde uitstap uit Publipart/EDF Luminus.

“Er is veel gebeurd”

Bij aanvang van de bijeenkomst lieten de Groenen nog niet in hun kaarten kijken. “Als mandataris vinden wij het belangrijk om naar de leden te luisteren”, zei raadslid Sara Matthieu. “Er is veel gebeurd de afgelopen dagen.”

Bij schepen Elke Decruynaere was er te horen dat ze er “alle vertrouwen in heeft dat de leden een wijs besluit gaan nemen”.

Nu in het nieuws