Food

Dankzij deze droomjob kun je overal ter wereld wodka proeven

Print
Dankzij deze droomjob kun je overal ter wereld wodka proeven

Foto: *

Bij het Zweedse wodkamerk Absolut zijn ze op zoek naar een opvolger voor Per Hermansson. Die ging vier decennia lang wereldwijd op zoek naar nieuwe smaken en geuren voor de sterke drank. Een droomjob dat wel, maar volgens Hermansson geen makkie. "Dit is een van de meest complexe jobs in de industrie."

Er zijn ongetwijfeld heel wat mensen die ervan dromen om de wereld rond te reizen en overal van cocktails te nippen. Wel, met Per Hermansson heeft Absolut al veertig jaar zo iemand in de rangen. De man wordt ervoor betaald om overal nieuwe smaken te gaan ontdekken en zou daar zo bijzonder goed in zijn dat hij de bijnaam 'de neus van een miljard' opgeplakt kreeg. 

Omdat de man met pensioen gaat, schrijven ze bij Absolut een vacature uit voor een nieuw 'zintuigelijk expert'. De kwaliteiten die je daarvoor nodig hebt? "Een creatieve neus, een trendgevoelige tong en een liefde voor wodka", klinkt het.

Voor je nu al begint weg te dromen opgelet, want volgens Hermansson is het allesbehalve een makkelijke job. "Het is zeer complex want je moet in gelijke mate innovator, chemicus, ontwerper en ambassadeur zijn." Krijg je de job te pakken, dan moet je bovendien naar Åhus verkassen, waar het bedrijf zijn thuishaven heeft.

 

 

 


 

NIET TE MISSEN