© *

Modellen die voor Trump werken, hebben het niet gemakkelijk

Modellen die onder contract liggen bij Trump Models hebben het dezer dagen niet makkelijk. Heel wat casting directors en stylisten willen liever niets meer te maken hebben met personen die aan de president gelinkt zijn en weigeren ze dan ook de catwalk op te sturen. Bij Trump Models zelf doen ze ondertussen alsof er geen vuiltje aan de lucht is.

flb

Het zit de Trumps tegenwoordig niet mee in de mode-industrie en zelfs de modellen die ze onder hun hoede hebben, zijn daar het slachtoffer van. Naar verluidt zijn er heel wat modeontwerpers die hun naam liever niet aan die van de president verbinden en dus zelfs weigeren samen te werken met zijn modellenbureau Trump Models.

"Geen grote speler"

De Britse krant The Guardian kreeg daarvan bevestiging van een van de meest toonaangevende casting directors die meegeeft dat de 'boycot' tegen Trump Models al sinds de herfst bezig is, nog van voor hij werd verkozen. Vervolgens verspreidde het zich als een lopend vuurtje. "Het is geen grote speler dus we zien dat niet als een verlies", laat hij anoniem optekenen.

Nog verschillende andere bronnen bevestigden het nieuws. Zo liet een Franse styliste weten dat ze niet van plan is geld in de zakken van Trump te willen steken door zijn modellen opdrachten te geven. "Tegenwoordig kijkt iedereen twee keer op als er een model binnenkomt dat voor Trump werkt", klinkt het bij nog een andere bekende stylist.

Anoniem

Al die getuigenissen gebeurden anoniem en niemand durfde echt het woordje boycot in de mond te nemen, maar één iemand was wel bereid openlijk zijn zegje te doen. Haarstylist Tim Aylward vertelde aan Refinery29 eerlijk dat hij niet langer jobs zal aannemen als er modellen van Trump bij betrokken zijn.

Twitter

Ondertussen doen ze bij Trump Models alsof hun neus bloedt en proberen ze via Twitter aan te tonen dat hun modellen wel gegeerd zijn. Zo worden er momenteel regelmatig catwalkfoto's gedeeld van tijdens de New York Fashion Week. Daaruit blijkt dat er toch zijn die nog wel degelijk catwalks mogen lopen en de boycot niet door iedereen werd opgepikt. Zo meent nog een andere veteraan uit de industrie dat hij liever niet met Trump samenwerkt, maar als hij echt een meisje wil, hij dan zelfs zou samenwerken met "Atilla de Hun".

Paris Hilton

Donald Trump, altijd al een liefhebber van vrouwelijk schoon, richtte het bureau in 1999 op. Zo was het in die tijd onder andere de werkgever van de huidige first lady Melania. Het vertegenwoordigt niet alleen modellen, maar ook 'legendes' zoals Paris Hilton.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mode & Beauty