Renée Eykens krijgt titel ‘beste topsporter’ van UAntwerpen

Foto: dsj

Renée Eykens krijgt titel ‘beste topsporter’ van UAntwerpen

Print
Kapellen / Putte-Kapellen -

Renée Eykens, halve finaliste op de olympische 800 meter, heeft dinsdagavond de ‘Ererector Francis Van Loon Award’ gekregen op de Universiteit Antwerpen. Ze is daarmee de beste topsporter van de UAntwerpen.

De Universiteit Antwerpen zet al jaren in op de combinatie (top)sporten en studeren. Dinsdagavond vierde de universiteit haar topsportstudenten. 89 studenten dienden dit academiejaar een aanvraag voor een topsportstatuut in. 78 studenten kregen dat statuut ook, nagenoeg evenveel als vorig academiejaar. Meer dan een op vier is masterstudent.

Met de ‘Ererector Francis Van Loon Award’ wordt de meest verdienstelijke student-topsporter op de Universiteit Antwerpen gevierd. Er waren vier genomineerden: Kimberly Buys (zwemmen), Basten Caerts (zwemmen), Arthur De Sloover (hockey) en Renée Eykens (atletiek).

De jury koos uiteindelijk voor Reneé Eykens, die kinesitherapie studeert op de UAntwerpen. Met het EK en de Olympische Spelen stond ze in 2016 op twee grote tornooien. “Die topprestaties kwamen vrij onverwacht, maar het motiveerde me natuurlijk enorm”, zegt Eykens zelf. “Mijn opleiding leunt dicht aan bij mijn sport, vandaar mijn interesse. Als er fysiek iets misloopt, stelt het me gerust dat ik zelf weet wat er aan de hand is.”

MEEST RECENT