32 deelnemers verschenen aan de ijsmachines. Het werd een lange strijd, want de voorziene uitreiking om 14u vond uiteindelijk pas om 16.30u plaats. Het niveau lag zeer hoog. De jury onder leiding van ijsmonument Luciano Ferrari uit Italië moest lang beraadslagen.

Alle bezoekers mochten proeven van de creatie. Uiteindelijk wonnen Sander en Wouter Tobback van L’Origien uit Kampenhout met hun passievruchten met mango. Tweede werd de curry-banaan van Kim Smet uit Hamme, die in La Tartine in Tielrode werkt. De bekende cremerie François uit Sint-Niklaas, vertegenwoordigd door Christophe Penneman, werd derde met cremotto met pistache, crumble en chocolade.

Beste Antwerpenaar was Fred Crols van Het Chocoladehuisje uit Oostmalle die vierde werd met zijn ambachtelijk chocoladeijs.

Op de video: Caroline Vermeiren van De IJshoeve in Bevel, Fred Crols van Het Chocoladehuisje in Oostmalle (met snor), Guy de Bakker van bakkerij De Bakker in Lier, Mieke Aertsen van Het Boerenijsje in Loenhout (meisje met kort haar) Video: kma

Nu in het nieuws