© *

Franse Vogue zet transgender model op de cover

De Franse Vogue is niet meteen het vooruitstrevende modemagazine ter wereld, maar ook daar heeft een transgender model nu voor het eerst voor een trendbreuk gezorgd. De cover van het maartnummer wordt namelijk ingepalmd door de Braziliaanse Valentina Sampaio die als jongen werd geboren.

flb

Diversiteit is tegenwoordig een heet hangijzer en al zeker in de mode-industrie. Het was dan ook niet toevallig dat de Franse Vogue tijdens de New York Fashion Week aankondigde dat op de cover van hun maartnummer een transgender model zal prijken. Bovendien staat er in het magazine een artikel over hoe transgenders de modewereld door elkaar aan het schudden zijn.

Onder de bekendmaking van de cover op Instagram, klonk het zo: "We zijn trots dat we deze maand transgender schoonheid vieren en de manier waarop modellen zoals Valentina Sampaio, die voor het eerste voor een Vogue-cover poseert, het gezicht van de modewereld veranderen en vooroordelen tenietdoen."

Dat hoofdredactrice Emmanuelle Alt koos voor een dergelijk en relatief onbekend model deed ze naar eigen zeggen met een goede reden. "In plaats van constant te evolueren inzake mensenrechten, zijn we niet in de goede richting aan het gaan. De cover moet dat belang van die rechten nog eens onderstrepen en duidelijk maken dat er voor heel wat zaken nog een lange weg te gaan is."

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mode & Beauty