Mode

Deze vrouwen overwonnen kanker en veroveren nu de catwalk tijdens modeweek

Print
Er werd ongetwijfeld hier en daar een traantje weggepinkt toen lingeriemerk AnaOno zestien overlevers van borstkanker de catwalk opstuurde tijdens de New York Fashion Week, vaak met hun littekens als belangrijkste accessoire. Een show met sterke vrouwen, dat was het zeker.

Zestien vrouwen die niet bang waren om te tonen wat borstkanker had aangericht, met de littekens voor één keer niet als stille getuigen. Zij waren de modellen voor de modeshow van lingeriemerk AnaOno tijdens het Art Hearts Fashion-evenement. De modellen, van wie de jongste nog maar 18 jaar is, toonden zonder schroom de beha's en loungewear en sommigen kozen er zelfs voor om helemaal topless te gaan.

Dat creatief directeur Dana Donofree voor borstkankeroverlevers koos, hoeft niet te verbazen. Ze richtte haar merk op nadat ze zelf met borstkanker geconfronteerd werd. De lingerie die ze sinds 2014 ontwerpt is dan ook op maat gemaakt van vrouwen die net als haar een mastectomie hebben moeten ondergaan. Bovendien ging de opbrengst van de modeshow naar Cancerland, een non-profit die zich inzet voor mensen met kanker. 

;

 

 

 

 

NIET TE MISSEN