© *

Vechtpartij in station Dendermonde, man gooit met ammoniak naar reiziger

Aan het station van Dendermonde heeft een man dinsdagmorgen ammoniak over zich gekregen bij een vechtpartij met een andere persoon. "Er is geen sprake van dat er meerdere reizigers overgoten werden of dat iemand meerdere personen probeerde te verwonden", zegt de Dendermondse burgemeester Piet Buyse.

svo, jdb

Er is nog geen verdachte geïdentificeerd. Dat meldt de afdeling Dendermonde van het parket Dendermonde. Het lichtgewonde slachtoffer is een 36-jarige man.

Het incident gebeurde dinsdagmorgen aan het treinstation van Dendermonde. Het ging om een vechtpartij tussen twee personen, zegt de burgemeester. Eén van hen kreeg ammoniak over zich en hij moest ter plaatse verzorgd worden. De verdachte is momenteel spoorloos. "De situatie aan het station is onder controle", zegt Buyse. "Het slachtoffer moest niet naar het ziekenhuis en kon al ondervraagd worden. Naar de dader wordt nu gezocht door onze lokale politie, onder toezicht van het parket. Er is geen enkele dreiging aan het station en iedereen kan naar het station komen."

Volgens NMBS-woordvoerder zijn er camerabeelden, maar zijn de omstandigheden van het incident nog niet duidelijk. "Volgens onze informatie kreeg een reiziger een substantie in het gezicht en probeerde de dader dat ook nog bij twee andere personen. De brandweer en de politie zijn ter plaatse gekomen." De lokale politie van Dendermonde is momenteel niet bereikbaar voor de meer informatie. Volgens bepaalde media probeerde de verdachte het station in brand te steken, maar dat klopt niet volgens de burgemeester van Dendermonde. De Dendermondse afdeling van het Oost-Vlaamse parket bevestigt dat het om een "geïsoleerd geval tussen twee personen" ging.

"Het slachtoffer raakte lichtgewond en kon ter plaatse verzorgd worden. Het onderzoek loopt volop. Ik kan nog niet bevestigen dat er een verdachte zou opgepakt zijn", zegt woordvoerster Katrien Borms. Volgens VRT Nieuws is de dader opgepakt en zou het mogelijk gaan om een afgesprongen drugsdeal. Het parket zegt dat de omstandigheden nog niet duidelijk zijn en het geeft later vandaag meer informatie over de zaak.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio